Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wil jij een gratis boom of struik in je tuin?

Wat dacht je van een bijkomende boom of struik in je tuin voor schaduw, groen en biodiversiteit? Je krijgt tussen 1 september en 20 oktober de unieke kans om gratis je extra stukje groen te bestellen via www.iok.be/1001bomen.

Met jouw zorg en liefde groeit dit boompje of de struik uit tot het pareltje in je tuin. Wees er snel bij. De keuze per soort is beperkt. IOK en je gemeentebestuur realiseren samen het project 1.001 bomen.

Je hebt de keuze uit loof- of fruitbomen in halfstam en hoogstam. Verder zitten er ook struiken en kleine bomen in het aanbod, zodat er voor elke grootte van tuin een mogelijkheid is.

Waarom dit project?

Het concept is eenvoudig: het gemeentebestuur geeft je een gratis boom of struik. Jij plant dit extra stukje groen op jouw stuk grond. Een boom neemt jaarlijks gemiddeld 20 kg CO² uit de lucht op en produceert voldoende zuurstof om 10 mensen een heel jaar te laten ademen.

Het project 1.001 bomen maakt inwoners op een speelse wijze bewust van het belang van bomen in onze gemeente en motiveert iedereen om zelf mee te bouwen aan een groene toekomst.

Praktisch
Bestel je boom of struik in drie stappen:

1. Weet je al welke boom of struik in jouw tuin past? Zo niet, doe de snelle online test op de website van IOK of schakel een Tuinranger in! De Tuinrangers helpen je gratis op weg met deskundig advies over jouw tuin.

2. Surf tussen 1 september en 20 oktober naar www.iok.be/1001bomen en maak je keuze. Kies meteen ook het tijdslot waarin je de boom kan komen afhalen.

Behaag onze Kempen
De actie ‘1.001 bomen’ loopt tegelijk met ‘Behaag onze Kempen’, een jaarlijkse actie om inheems plantgoed aan te kopen via IOK en het gemeentebestuur. Op www.iok.be/bok ontdek je welke planten je nog allemaal kan afhalen op zaterdag 18 november.

 

Deel dit artikel